Negyedév képei
A NEGYEDÉV KÉPE

Részvétel
A házi bajnokságon csak azok az aktív tagok indulhatnak, akiknek nincs tagdíj elmaradásuk. Mivel nem biztos, hogy mindenki tudja rendezni a tagdíjat az első negyedévben ekkor még mindenki adhat be képeket, de annak a tagnak, aki az első negyedévben sem rendezi a tagdíját, az első negyedévben elért eredménye törlődik és kizárja magát a további versenyből a díj rendezéséig. A részvétel ingyenes.
Kategóriák
- EGYÉB kategória (melybe lehet nevezni a megadott időintervallumokon belül készített bármilyen témájú fotóval, amely megfelel az alább leírt nevezési kritériumoknak)
- Adott negyedévre MEGHATÁROZOTT TÉMA kategória (melybe lehet nevezni a megadott időintervallumokon belül készített meghatározott témához kapcsolódó fotóval, amely megfelel az alább leírt nevezési kritériumoknak) Itt olyan feladatkörök meghatározására törekszünk, amelyek mindenki számára elérhetőek, így egyenlő esélyt biztosítanak a részvételt illetően, azaz nem lesznek olyan kategóriák, amelyek csak a pályázók szűk köre számára megoldható.
2020-ban a meghatározott témák a következők:
• negyedév: X (bármi, amiben az alkotó X jelet lát)
• negyedév: Valami sárga
• negyedév: Miskolc
• negyedév: Üveg - mivel ez a kategória esetlegesen több felkészülést, több „gondolkodást” igényel, az elérhető pontok tekintetében súlyozottan szerepel. (X 1,2 szorzó)

További feltételek
• A negyedév képe pályázaton csak 2020-ban készült képekkel lehet részt venni. (lásd táblázat)
• Nevezni a beadási határidő napján éjfélig lehet személyesen vagy e-mailben digitális formában.
• A képeket csak JPEG formátumban (hosszabbik oldal maximum 1500 pixel méretben) lehet beküldeni.
• A kidolgozás módja kötetlen.
• A képek semmilyen utalást nem tartalmazhatnak a szerző személyére (vízjel).
• A fenti feltételeknek nem megfelelő képek automatikusan kizárásra kerülnek.
• Vitás esetekben a klub vezetője dönt.
• Egy tag kategóriánként maximum 4 képpel pályázhat.
• A tagok hozzájárulnak, hogy a képek a Fotóklub weboldalán, illetve a klub facebook oldalán megjelenjenek.

A negyedév időpontjai a következők:
• I. NEGYEDÉV: 2019.01.01 – 2019.03.31 (beadási határidő: 03.31.)
• II. NEGYEDÉV: 2019.01.01 – 2019.06.30 (beadási határidő: 06.30.)
• III. NEGYEDÉV: 2019.01.01 – 2019.09.30 (beadási határidő: 09.30.)
• IV. NEGYEDÉV: 2019.01.01 – 2019.11.30!! (beadási határidő: 11.30.)
• + 1 NEGYEDÉV: 2019.01.01 – 2019.11.30 !! (beadási határidő: 11.30.) Ebben a kategóriában azok az egész év során készült legjobb fotók nevezhetők, amelyek a negyedéves megmérettetéseken nem vettek részt. 5 fotó nevezhető. Az egyéb kategóriában meghatározott pontszámok kaphatók a helyezett képekre.

Zsűrizés és eredményhirdetés

A beérkezett a pályamunkákat, lehetőség szerint külsős fotóművész, egy másik fotóklub vagy más hozzáértő szakember bírálja el, melynek eredménye megtámadhatatlan. A pártatlanság és objektivitás érdekében a zsűri számára nem lesz ismert az elbírálandó kép alkotója (csak egy szám lesz a kép alatt) szélsőséges esetben így az is előfordulhat, hogy egy alkotó egy kategóriában / vagy mindkettőben több helyezést is elér. Ez esetben számára mindegyik helyezés pontszáma elszámolásra kerül. (érdemes kihasználni a maximálisan beadható képeket!)
A zsűrit arra kérjük, hogy minden negyedévben, mindkét kategóriában az első 3 helyezett alkotást nevezze meg (holtversenyt mellőzve) és az eredményt az előzetesen megjelölt 2 személy részére küldje vissza. A képek további sorrendje nem kerül meghatározásra.
Eredményhirdetés a zsűrizést követő 1 héten belül

Éves bajnokság pontozása

A negyed év képe pályázatokon indult tagok, minden (a pályázaton szabályosan) indított kép után 1-1 pontot kapnak, mely az éves bajnokság eredményébe beleszámít. Ezen felül az eredményesen szerepelt képek után:
Egyéb kategória
1. helyezés : 20 pont
2. helyezés : 12 pont
3. helyezés : 8 pont
Meghatározott téma
1. helyezés : 25 pont
2. helyezés : 15 pont
3. helyezés : 10 pont

Díjazás
A győztes az adott évben legtöbb pontot elért tag. A verseny első 6 helyezettje ajándékban részesül. A verseny állása és a negyedév díjazottjai minden forduló után aktualizálva megtekinthetőek lesznek a Fotóklub felületén. A díjak közül a választási lehetőség az elért helyezések sorrendjében történik. Holtverseny esetén a meghatározott témában elért magasabb pontszám rangsorol, ha ez is megegyezne, akkor a meghatározott témában elért több első helyezés (ha ez is megegyezik, a több második / esetleg több harmadik helyezés számít – ha ezek után is holtverseny van, pénzfeldobás vagy az érintett felek megegyezése dönt)"

A házi bajnokságunk nyertes képeit keresd a Facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/miskolcifotoklub/
 
Nincs hozzászólás.
Nincsenek üzenetek
 

Nyelv kiválasztásaÜdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]

Chatbox

Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


Még nincs üzenet.

Fotóklub a facebook-on

Keresés